2016


Z zabavo zbrali preko 3.000 evrov za Lariso

Vransko Summer Night. Zabava, ki je pretekli vikend zadovoljila na tisoče obiskovalcev, je tudi tokrat, kot že leta poprej, uresničila svoj dobrodelen namen. Organizatorji so za deklico Lariso zbrali sredstva za preko 100 terapij.

577f607141f0213558981-10154287766324561-3318150193563121847-ofoto: foto Zalaznik

2-dnevni dogodek, ki je letos potekal kar dva vikenda, se je letos odvil že 14. leto zapored. Več tisoče obiskovalcev, ki so se zabavali ob ritmih Severine, Mejašev, Mi2-jev, Šank Rock-ov in mnogih drugih je tudi letos z nakupom vstopnice prispevalo v dobrodelni sklad. Organizatorji so zbirali sredstva za 7- letno deklico Lariso, ki oboleva za hudo obliko cerebralne paralize. Več kot 3.000 evrov, ki so se zbrali v sklopu dogodka, so namenili za prepotrebne Larisine terapije.

“Osrečuje me, ko lahko nekomu pomagam. Potrebno se je zavedati, da smo lahko srečni, ker smo zdravi, zato bodimo solidarni, kolikor je le v naši moči. Vesel sem, da smo z zabavo, ki je mnogim blizu, naredili tudi nekaj dobrega za sočloveka. Kljub temu, da organizacija tako velikega dogodka pomeni velik finančni zalogaj, smo tudi letos uresničili dobrodelni namen, na kar sem še posebej ponosen,” je povedal organizator dogodka Aleksander Reberšek.

Larisa je 7-letna deklica, ki s svojimi starši živi v Celju. Ima cerebralno paralizo pete stopnje. Pri porodu je prišlo do določenih zapletov. Kljub slabemu ctg-ju in mekonijski plodovnici so s porodom nadaljevali po naravni poti, kar je botrovalo k temu, da je Larisa ostala brez kisika.

V celoti je odvisna od pomoči druge osebe. Ne glede na to , da sama ne zmore jesti, prijeti igrače, kaj narisati, hoditi, mnogo časa posvetijo igri, sprehodom in njej najljubšemu opravilu-poslušanju glasbe. Larisa trenutno obiskuje OŠ Glazija v Celju. Enkrat tedensko jo starši vozijo na nevrofizioterapijo in k logopedu. Drugače pa je Larisa zelo živahen in vesel otrok.

Zaradi hitre rasti in veliko sedenja na invalidskem vozičku ne zmore več zravnati nog, zato je potrebna operacija, ki je predvidena v mesecu novembru. Po operaciji je nujno potrebno razgibavanje, da bi ostale noge gibljive. Ker pa so stroški takšnih strnjenih obravnav zelo visoki, se obračamo na vas in vas prosimo za kakršno koli pomoč.

V kolikor bi želeli Larisi pomagati do terapij, lahko prostovoljne prispevke nakažete na Larisin TRR odprt pri NLB .

Larisa Sternad Videnšek

Nazorjeva ulica 20b, Celje

SI56 0223 2142 2519 502

Že vsak najmanjši prispevek nam bo v veliko pomoč. V naprej se vam iz srca zahvaljujemo!

FOTO: Sašo Novoselič

Larisa

 

Komentarji