2014


Vransko Summer Night ni le glasbeni dogodek, ki poskrbi za zabavo željne množice mladih in mladih po srcu. Je dogodek z dušo in srcem, ki preko druženja, sprostitve, glasbe in zabave povezuje množice in kar je najpomembneje,  z delom sredstev, zbranim od prodanih vstopnic, pomaga pomoči potrebnim.

2014 – Pomagajmo Anitki!

Anita je 11-letna deklica, ki s svojimi starši živi v Braslovčah. Rodila se je kot nedonošenček in zaradi dihalne stiske utrpela hude poškodbe možganov. Pri dveh letih so se pokazali netipični znaki paralize. Anita se je že kot malček z boleznijo borila iz dneva v dan. Vse rehabilitacije skozi leta so privedle do rezultata, da Anita danes lahko uspešno uporablja obe roki, se sama prehranjuje in sedi. Z močno voljo, podporo staršev in prijateljev premaguje vsakodnevne ovire. Sedaj se ji je ponudila enkratna priložnost, da se resnično postavi na svoje noge. Operacija z imenom Selektivna Dorzalna Rizotomija, ki jo izvajajo v ZDA, bi ji omogočila iztegniti noge, kar sedaj kljub rednimi dolgoletnimi terapijami ne zmore. S tem bi postavila na noge cela stopala, lažje bi lovila ravnotežje, hkrati pa z razgibavanjem pridobila na moči, ravnotežje in motoriko. Pričakovati je, da bi se s tem izognila kasnejšim ortopedskim operacijam, dosegla bi večjo samostojnost ter v najboljšem primeru bi ji uspela hoja brez kakšnih pripomočkov.

V upanju, da se Anita postavi na svoje noge, odhaja v mesecu juniju v Saint Louis na operacijo. Stroški same operacije znašajo 56.000 dolarjev, brez potnih stroškov in stroškov nastanitve.

V kolikor bo prireditev uspešna, bomo del izkupička letošnje prireditve Vransko Summer Night namenili Aniti in prispevali košček k lažji poti do tako potrebne operacije v ZDA.

Zdravje je naše največje bogastvo in v veselje nam je, ko si užitki zabave željnih in dobra srca pomoči potrebnih z našo pomočjo podajo roke.

Facebook – Zgodba o Aniti

 

Foto: Sašo Novoselič Photography

 

Foto: Osebni arhiv

Komentarji